Sposób przygotowania:
rogaliki nadziewane masą czekoladową
W rondlu rozpuścić 1/5 kostki masła. Sól wymieszać z wodą, dodać obie mąki i masło. Zagnieść ciasto, następnie uformować z niego kulę i zawinąć w folię. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Pozostałe masło pozostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej aby zmiękło, następnie włożyć między 2 warstwy folii spożywczej i rozwałkować na kwadrat o grubości 2 cm. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na kwadrat o 1/3 większy od masła. Na środku ciasta położyć masło i złożyć rogi w kształt koperty. Łączenia starannie ze sobą skleić. Utworzoną kopertę starannie rozwałkować na prostokąt i złożyć na 3 części, owinąc folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Czynność należy powtórzyć 4-5 razy. Ciasto rozwałkowąc na grubość ok. 0,5 mm. Wyciąc kwadraty oi boku 10 cm i przekroić je na trójkąty. Na środku każdego trójkąta rozłożyć łyżkę kremu i zwinąć w rogalik. Żółtko roztrzepać z łyżką wody, za pomocą pędzelka posmarować nim każdy rogalik. Posypać cukrem kryształem. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.