Sposób przygotowania:
Krucho-drożdżowe kakaowe rogaliki z czekoladą
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową.
Drożdże rozkruszamy do miski. Dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy.
Odstawiamy na 10-15 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy kakao i ponownie zagniatamy.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 6 części. Na każdą część układamy kostkę czekolady, zwijamy tworząc rogalik.
Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, wykładamy rogaliki.
Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Drożdże rozkruszamy do miski. Dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy.
Odstawiamy na 10-15 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy kakao i ponownie zagniatamy.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 6 części. Na każdą część układamy kostkę czekolady, zwijamy tworząc rogalik.
Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, wykładamy rogaliki.
Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)