Sposób przygotowania:
Rogaliki piwne z marmoladą
Zimną margarynę utrzeć na dużych oczkach tarki, wymieszać z mąką i posiekać. Dolać piwo i dodać cukier puder. Szybko zagnieść ciasto, owinąć w folię i schłodzić w lodówce.
Schłodzone ciasto rozwałkować cienko (najlepsza do tego celu jest maszynka do makaronu, która wałkuje i kształtuje równe szerokie pasy) - podsypywać mąką, wycinać trójkąty - na każdym ułożyć po trochę nadzienia i możliwe ciasno zwinąć.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym białkiem.
Upiec w gorącym piekarniku na rumiano.
Schłodzone ciasto rozwałkować cienko (najlepsza do tego celu jest maszynka do makaronu, która wałkuje i kształtuje równe szerokie pasy) - podsypywać mąką, wycinać trójkąty - na każdym ułożyć po trochę nadzienia i możliwe ciasno zwinąć.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym białkiem.
Upiec w gorącym piekarniku na rumiano.