Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rogaliki z marmoladą i cukrem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rogaliki z marmoladą są uwielbiane nie tylko przez dzieci. Mają jedną wadę, bardzo szybko znikają ze stołu.

Rogaliki z marmoladą i cukrem

Składniki:

Rogaliki z marmoladą i cukrem

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z marmoladą i cukrem
Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, połączyć ze śmietaną, Mąkę przesiać, posiekać z masłem, dodać aromat, sól śmietanę z drożdżami dokładnie wyrobić na jednolitą masę, schłodzić. Następnie rozwałkować i pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt włożyć porcję marmolady i zwijać formując rogaliki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.