Sposób przygotowania:
Placki z kaszy jęczmiennej z serem i prażoną cebulMasa:
![Placki z kaszy jęczmiennej z serem i prażoną cebul Placki z kaszy jęczmiennej z serem i prażoną cebul](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-z-kaszy-jeczmiennej-z-serem-i-prazona-cebul-525675.jpg)
W misce należy połączyć mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia oraz przyprawy.
Powstałą masę wymieszać z ugotowaną (w osolonej wodzie) kaszą, miękkim masłem, żółtym serem (startym na średnich oczkach tarki) oraz prażoną cebulką.
Smażenie:
![Placki z kaszy jęczmiennej z serem i prażoną cebul Placki z kaszy jęczmiennej z serem i prażoną cebul](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-z-kaszy-jeczmiennej-z-serem-i-prazona-cebul-525676.jpg)
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wykładać dość spore porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa = 1 placek.)
Placki smażyć obustronnie do zarumienienia się.
Podawać na ciepło lub zimno z ulubionymi dodatkami, bądź solo.