Sposób przygotowania:
Rogaliki śniadaniowe z płatkami czekoladowymi
Drożdże mieszamy z cukrem i wodą, odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
Mąkę przesiewamy do miski.
Płatki lekko rozkruszamy.
Do mąki dodajemy wszystkie składniki.
Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Ciasto dzielimy na 4 części.
Wałkujemy na kształt koła.
Przekrawamy na 4 trójkąty.
Zwiajamy w ruloniki, formując rogalika.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Studzimy na kratce.
Smacznego ;)
Mąkę przesiewamy do miski.
Płatki lekko rozkruszamy.
Do mąki dodajemy wszystkie składniki.
Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Ciasto dzielimy na 4 części.
Wałkujemy na kształt koła.
Przekrawamy na 4 trójkąty.
Zwiajamy w ruloniki, formując rogalika.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Studzimy na kratce.
Smacznego ;)