Sposób przygotowania:
Rogaliki z ciasta serowo-drożdżowego
Zmielony twaróg przełożyć do miski, dodać drożdże rozpuszczone w 1 łyżce cukru, oliwę, cukier waniliowy, cukier puder, roztrzepane 1 jajko i wszystko razem wymieszać. Następnie wsypać mąkę i dokładnie wyrobić. Ciasto przykryć ściereczką w misce i odłożyć na 40 min w ciepłe miejsce. Po tym czasie zarobić ciasto jeszcze raz, rozwałkować na stolnicy i pokroić nożem na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta łyżeczką ułożyć marmoladę i zwinąć w rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, przykryć, odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 15 minut.