Sposób przygotowania:
Rogaliki z marmoladą
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i zrobić w niej zagłębienie. Wbić jajko i 2 żółtka, białka odłożyć. Dodać resztę składników, wyrobić ciasto i odstawić do lodówki na 30 min. Ciasto podzielić na cztery części, każdą rozwałkować na
prostokąt grubości 5 mm,pokroić na kwadraty o boku ok. 8 cm. Kwadraty posmarować nieco białkiem, a następnie na każdym ułożyć kopczyk marmolady i zwinąć ciasto w rogalik. Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w 180 st. C.
prostokąt grubości 5 mm,pokroić na kwadraty o boku ok. 8 cm. Kwadraty posmarować nieco białkiem, a następnie na każdym ułożyć kopczyk marmolady i zwinąć ciasto w rogalik. Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w 180 st. C.