Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Rogaliki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i zrobić w niej zagłębienie.

Rogaliki z marmoladą

Składniki:

Rogaliki z marmoladą

 

 

  • Nadzienie:
  • 1 słoik marmolady (33 dag)

Sposób przygotowania:

Rogaliki z marmoladą
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i zrobić w niej zagłębienie. Wbić jajko i 2 żółtka, białka odłożyć. Dodać resztę składników, wyrobić ciasto i odstawić do lodówki na 30 min. Ciasto podzielić na cztery części, każdą rozwałkować na
prostokąt grubości 5 mm,pokroić na kwadraty o boku ok. 8 cm. Kwadraty posmarować nieco białkiem, a następnie na każdym ułożyć kopczyk marmolady i zwinąć ciasto w rogalik. Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w 180 st. C.