Sposób przygotowania:
Rogaliki z marmoladą
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem łyżki cukru, odłożyć na kilka minut. Palmę rozpuścić, ostudzić, wymieszać z jajkami, solą i cukrem. Do tego dodać mąkę i rozczyn drożdżowy. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 równe części. Każdą część ciasta uformować w kulę, rozwałkować na koło o średnicy ok. 30 cm, pokroić na 8 trójkątów. Na szerszych końcach trójkątów ułożyć dowolną marmoladę (użyłam domowej marmolady z węgierek). Zwijać rogaliki zaczynając od szerszego końca z marmoladą, podwinąć końcówki. Rogaliki układać na natłuszczonej i posypanej mąką blasze. Piec w 180 stopniach przez ok.15-20 minut.