Sposób przygotowania:
Rolada ala tiramisu
W wodzie rozmieszać kawę rozpuszczalną i ostudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno pod koniec wsypać śmietan fix i zmiksować. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem i likierem kawowym. dodawać porcjami ubitą śmietanę i wymieszać. Rozwinąć dwie warstwy foli aluminiowej. Biszkopty z dwóch stron zanurzyć w kawie i ułożyć na foli 4*6 szt. Na biszkopty wyłożyć masę i rozsmarować. Ostrożnie zwinąć roladę i na końcu w wolnym miejscu ułożyć siódmą warstwę moczonych biszkoptów zamykając biszkoptami roladę. Szczelnie owinąć i uformować roladę w foli. Włożyć na całą noc do lodówki. Przed samym podaniem obficie oprószyć mieloną kawą i udekorować serduszkami z czekolady.
![Rolada ala tiramisu Rolada ala tiramisu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-ala-tiramisu-334004.jpg)
![Rolada ala tiramisu Rolada ala tiramisu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-ala-tiramisu-334005.jpg)
![Rolada ala tiramisu Rolada ala tiramisu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-ala-tiramisu-334006.jpg)
![Rolada ala tiramisu Rolada ala tiramisu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-ala-tiramisu-334007.jpg)
zbysiowa
alaaa