Sposób przygotowania:
Rolada bezowa z malinami i granatem
Białka ubić na sztywno. Następnie partiami dodawać cukier wymieszany z mąką ziemniaczaną. Dodać łyżeczkę octu winnego i ubijać aż piana będzie mocno sztywna, świecąca a cukier niewidoczny. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować masę, ale nie grubiej niż 1 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika 150 stopni, na środkową półkę i piec 25 minut. Wyciągnąć i odstawić do przestygnięcia. Następnie przykryć papierem i odwrócić górą do dołu. Delikatnie odkleić papier. Przygotować krem. Do miski przełożyć mascarpone, jogurt naturalny, cukier puder oraz maliny, Wszystko wymieszać, na końcu dodać połowę granatu i ponownie przemieszać. Kremem posmarować 3/4 bezy wzdłuż dłuższego boku. Lekko zawinąć ( ja zawijam w papier na którym beza leży) i wstawić do lodówki na ok 30 minut. Przed podaniem lekko posypać cukrem pudrem oraz pozostałymi owocami granatu. Smacznego:)