Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z makiem
Do wysokiego naczynia wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po 1 łyżce cukru i cukier waniliowy. Ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej pergaminem, posmarowanym tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10-15 minut. Po upieczeniu jeszcze ciepły zwinąć w rulon, zawinąć w wilgotną ściereczkę. Po ostudzeniu rozwinąć, wyłożyć gotowy mak z puszki, posmarować, wyrównać, ponownie zwinąć w rulon, odłożyć w chłodne miejsce. Następnie polukrować i posypać kokosem.