Sposób przygotowania:
Rolada boczkowa Eli z papryką
Boczek umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Boczek rozkroić od szerszej strony,ale nie do końca. Rozkrojony boczek zbić tłuczkiem do mięsa. Paprykę umyć,osuszyć i usunąć szypułkę i nasiona. Miąższ papryki pokroić w małą kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Na mięsie rozsmarować czosnek,posypać papryką ostrą i słodką. Posypać kostkami papryki i posolić. Zwinąć ciasno roladę i obwiązać nicią kuchenną. Cebulę obrać z łupinki i posiekać. W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć roladę ze wszystkich stron. Do rolady dodać cebulę,czosnek granulowany.sól i chwilę smażyć. Roladę podlać wodą i dusić około 90 minut. Co jakiś czas podlewać wodą. Gotową roladę schłodzić i odwinąć z nici. Roladę pokroić w plastry i ułożyć na półmisku. Smacznego!