Sposób przygotowania:
Rolada boczkowa na ostro mojej mamy
Boczek umyć wytrzeć papierowym ręcznikiem,natrze solą czosnkową,solą wymieszaną z mielonymi grzybkami suszonymi.ostrą papryką ,majerankiem,odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce.(można na całą noc) Po tym czasie boczek zwinąć w roladę,związać szpagatem,natrzeć po wierzchu jeszcze przyprawami,wsadzić do rękawa,związać,przekuć z góry igłą w kilu miejscach,piec w 200ºC około 60 min. Po upieczeniu, boczek wyjąć, wystudzić,następnie zdjąć sznurek. Najlepiej smakuje z ćwikłą lub białym chrzanem. Smacznego:)
Gość
anullka7
Bardzo smaczny ,wczoraj jadłam:)
Magdusia1312
Gość
anullka7
hahah bardzo mi miło:)
Doro
anullka7
:)Doro,tego codziennie nie jemy,raz na jakiś czas:)Pozdrawiam
julci3k
anullka7
Zapomniałam dopisać, że do rękawa do pieczenia,al emyślę że prawdziwa gospodyni wie o co mi chodziło:)
tokijka
szewczyk
dommagda
eli_555
bogda46
dusia30
agabi22