aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

rolada cappuccino

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moja ulubiona rolada z cappuccino smakuje wprost pysznie polecam

rolada cappuccino

Składniki:

rolada cappuccino

 

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 opakowanie cappuccino czekoladowego
  • 2 opakowania bitej śmietany w proszku

Sposób przygotowania:

rolada cappuccino
Białka oddzielić od żółtek, ubić, dodać cukier puder i żółtka. Wsypać mąkę, kakao, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wlać 100 ml wody. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 15 minut w temp. 175 C. Po upieczeniu zwinąć na ścierce. Cappuccino rozpuścić w gorącym mleku, ostudzić. Ubić ze śmietaną, dodając rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Ciasto rozwinąć, posmarować masą i znów zrolować. Schłodzić.