Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rolada czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolada czekoladowa zawsze sprawdza się gdy odwiedzają mnie goście. To uniwersalny przepis, a czekoladę lubi chyba każdy

Rolada czekoladowa

Składniki:

Rolada czekoladowa

 

  • 1 szt blat biszkoptowy,
  • do smaku sok z cytryny,
  • 20 dag masło,
  • 2/3 szkl cukier puder,
  • 1/2 szkl śmietanka kremowa,
  • 10 dag czekolada gorzka,
  • 1 szt polewa czekoladowa gotowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada czekoladowa
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać po łyżce śmietanki. Pod koniec ucierania dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Blat biszkoptowy położyć na ściereczce, skropić wodą, wyłożyć masę, wyrównać i całość zwijać w rulon. Wierzch polać polewą czekoladową.