Sposób przygotowania:
Rolada czekoladowa dla łasuchów
Masło rozpuścić, przestudzić. Jajka wybić do dużej misy, ubić, dodać cukier, dalej ubijać. W naczyniu zagotować wodę, wstawić misę. Masę jajeczną ubijać ręcznie w ciepłej kąpieli wodnej, aż będzie biała i puszysta. Zestawić i ubijać dalej do całkowitego schłodzenia. Dodać mąkę, szczyptę soli i masło, delikatnie wymieszać. Ciasto równomiernie rozsma-rować na przygotowanej blasze. Piec przez 10 min w temp. 180° C. Czekoladę połamać, wrzucić do rondelka. Dodać 1-2 łyżki wody i masło. Podgrzewać do rozpuszczenia, jak najrzadziej mieszając. Masę czekoladową rozsmarować na biszkopcie, ciasto zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki. Roladę posmarować dżemem, udekorować skórką z pomarańczy.