Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa
Filety doprawić Vegetą i rozbić. Marchew ugotować i pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać bułkę namoczoną i odciśniętą, jajko, natkę pietruszki, pieprz, sól i wyrobić masę mięsna.
Filety z kurczaka rozłożyć tak, aby stanowiły jedną powierzchnię. Nałożyć masę mięsną, zwinąć, zawiązać mocno sznurkiem i wstawić do blaszki wysmarowanej tłuszczem, a potem do gorącego piekarnika. Piec 40 minut w tem. 180 st. C. Gotową roladę kroić w plastry i podawać z dowolnym sosem.
Filety z kurczaka rozłożyć tak, aby stanowiły jedną powierzchnię. Nałożyć masę mięsną, zwinąć, zawiązać mocno sznurkiem i wstawić do blaszki wysmarowanej tłuszczem, a potem do gorącego piekarnika. Piec 40 minut w tem. 180 st. C. Gotową roladę kroić w plastry i podawać z dowolnym sosem.