Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Rolada drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna rolada - podawać na zimno..

Rolada drobiowa

Składniki:

Rolada drobiowa

 

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprz-wołowego
  • 1 marchew
  • 1 /2 puszki groszku zielonego
  • 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki
  • 1 mały majonez
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowa
Filety doprawić Vegetą i rozbić. Marchew ugotować i pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać bułkę namoczoną i odciśniętą, jajko, natkę pietruszki, pieprz, sól i wyrobić masę mięsna.
Filety z kurczaka rozłożyć tak, aby stanowiły jedną powierzchnię. Nałożyć masę mięsną, zwinąć, zawiązać mocno sznurkiem i wstawić do blaszki wysmarowanej tłuszczem, a potem do gorącego piekarnika. Piec 40 minut w tem. 180 st. C. Gotową roladę kroić w plastry i podawać z dowolnym sosem.