Sposób przygotowania:
Rolada dyniowo gruszkowa
Dynię tylko myję i wyciągam miąższ i pestki, następnie trę na tarce o drobnych oczkach. Gruszki obieram, wycinam gniazda nasienne i kroję w plasterki. Układam je w blaszce na papierze wysmarowanym margaryną . Na gruszki wykładam równomiernie startą dynię ,wierzch posypuję przyprawą i cukrem z wanilią.
Przygotowuję ciasto. Jajka ubijam z cukrem, dodaję porcjami przesianą mąkę, proszek do pieczenia i budyń. Na koniec olej i mieszam całość. Zalewam dynię i gruszki.
Wstawiam do piekarnika, piekę 30 minut w 170 st C.
Po upieczeniu wyciągam na deskę do góry owocami, ściągam papier i zwijam roladę.
Całkiem zimną dekoruję kremem czekoladowym i kolorowymi perełkami.
Przygotowuję ciasto. Jajka ubijam z cukrem, dodaję porcjami przesianą mąkę, proszek do pieczenia i budyń. Na koniec olej i mieszam całość. Zalewam dynię i gruszki.
Wstawiam do piekarnika, piekę 30 minut w 170 st C.
Po upieczeniu wyciągam na deskę do góry owocami, ściągam papier i zwijam roladę.
Całkiem zimną dekoruję kremem czekoladowym i kolorowymi perełkami.