Sposób przygotowania:
Rolada z dynią i jabłkiem
Jabłka i dynię pokroić w kostkę, dodać obydwa cukry i wymieszać. Formę do ciasta o wymiarach 37 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować go z wierzchu masłem. Na papier wyłożyć pokrojoną dynię i jabłka. Do miski wbić jajka, dodać cukier i miksować aż cukier się rozpuści, potem przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Wylać je na dynie i jabłka. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut. Po upieczeniu uważając aby ciasto się nie rozpadło wyłożyć na ściereczkę papierem do góry, zdjąć papier i zawinąć roladę w ściereczkę. Położyć złączeniem ciasta do dołu i zostawić do całkowitego wystudzenia. Potem odwinąć roladę, ułożyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.
zbysiowa
zewa
Dzięki Madziu. Tym razem poszłam na łatwiznę i ubiłam od razu całe jajka. I też wyszła pycha.
zbysiowa
Też tak zrobię :)
misia5
zewa
Moniczko spóźniłaś się, wszystko zjedzone.