Sposób przygotowania:
Drożdżowa rolada z dynią i jabłkami
Drożdże wraz z łyżeczką cukru należy rozprowadzić w ciepłym mleku i dostawić zaczyn do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do dużej miski. dodać rozpuszczoną, wystudzoną margarynę i jajko. Dodać wyrośnięty zaczyn. Wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na 45 minut.Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Z jabłkami zrobić to samo. Dusić razem do miękkości w odrobinie wody. Kiedy już owoce będą miękkie odstawić do przestudzenia. Dodać namoczone rodzynki i orzechy.Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować , ułożyć na cieście dyniowo-jabłowy farsz, zwinąć roladę. Czynność powtórzyć z drugą częścią ciasta.Pieec 30 minut w nagrzanym do 180st piekarniku.