eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Rolada Eli z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam rolady ze świeżego boczku z czosnkiem i słodką papryką w proszku. Tym razem upiekłam roladę w piekarniku.

Rolada Eli z piekarnika

Składniki:

Rolada Eli z piekarnika

mięso

  • 2 razy po 1 kg boczku świeżego

pozostałe składniki

dodatkowo

Sposób przygotowania:

Rolada Eli z piekarnika

przygotowanie boczku

Rolada Eli z piekarnika
Każdy opłukany i osuszony boczek rozciąć na duży płat.

Boczki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i każdy rozkroić na duży płat.

przygotowanie boczku cd

Rolada Eli z piekarnika
Boczki natrzeć solą, czosnkiem i paprykami.

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę Płaty boczku natrzeć solą i rozsmarować czosnek. Posypać boczki papryką słodką i ostrą.

przygotowanie rolady

Rolada Eli z piekarnika
Obwiązać nićmi ciasno zwinięte roladyboczkowe.

Rolady ciasno zwinąć i obwiązać nićmi bawełnianymi. Wymieszać czosnek z solą, papryką słodką i natrzeć rolady ze wszystkich stron.

przygotowanie rolady cd

Rolada Eli z piekarnika

Do brytfanki do zapiekania wlać olej, włożyć rolady i obtoczyć olejem. Piec rolady przez około70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C góra - dół. Po upieczeniu rolady ostudzić i odwinąć z nici. Smacznego!