Sposób przygotowania:
Boczek rolowany na ostro
Mięsny boczek dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć bardzo delikatnie oliwą.
Czosnek posiekać.
Mięso natrzeć czosnkiem oraz przyprawami z obu stron. Zwinąć roladę, mocno związać nicią bawełnianą.
Włożyć do woreczka do pieczenia i odstawić najlepiej na noc do lodówki.
Po tym czasie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 1,5 godziny.
15 minut przed końcem pieczenia wyjąć z worka, aby mięso się zrumieniło.
Upieczony boczek pokroić w plastry i podawać.
Czosnek posiekać.
Mięso natrzeć czosnkiem oraz przyprawami z obu stron. Zwinąć roladę, mocno związać nicią bawełnianą.
Włożyć do woreczka do pieczenia i odstawić najlepiej na noc do lodówki.
Po tym czasie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 1,5 godziny.
15 minut przed końcem pieczenia wyjąć z worka, aby mięso się zrumieniło.
Upieczony boczek pokroić w plastry i podawać.