Sposób przygotowania:
Rolada Eli z żółtego sera
Ser włożyć do szczelnego woreczka i zawiązać. Włożyć ser do wrzątku i czekać aż ser zmięknie.Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Cebule obrać i drobno posiekać. Masło rozgrzać na patelni,dodać pieczarki,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż odparuje cała woda. Do ciepłych pieczarek dodać serki topione i dokładnie wymieszać. Miękki ser wyjąć z woreczka i rozwałkować na duży prostokąt. Na serze rozsmarować masę pieczarkową,zostawiając 3 centymetry wolnego przy zewnętrznym,dłuższym brzegu. Zwinąć roladę,przekroić na pół i owinąć folią spożywczą. Ostudzoną roladę włożyć do lodówki. Podajemy roladę z lodówki pokrojoną w plastry. Smacznego!
marietta