eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rolada Eli z żółtego sera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rolada z sera żółtego z pieczarkami. Potrwa pracochłonna ale pyszna. Podczas uroczystości rodzinnych znika szybko z talerza.

Rolada Eli z żółtego sera Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada Eli z żółtego sera

 

  • 1 kg żółtego sera (najlepiej kawałek płaski-3-4 cm i długi))
  • 75 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 kostki czystego serka topionego-30 dkg
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Rolada Eli z żółtego sera
Ser włożyć do szczelnego woreczka i zawiązać. Włożyć ser do wrzątku i czekać aż ser zmięknie.Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Cebule obrać i drobno posiekać. Masło rozgrzać na patelni,dodać pieczarki,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż odparuje cała woda. Do ciepłych pieczarek dodać serki topione i dokładnie wymieszać. Miękki ser wyjąć z woreczka i rozwałkować na duży prostokąt. Na serze rozsmarować masę pieczarkową,zostawiając 3 centymetry wolnego przy zewnętrznym,dłuższym brzegu. Zwinąć roladę,przekroić na pół i owinąć folią spożywczą. Ostudzoną roladę włożyć do lodówki. Podajemy roladę z lodówki pokrojoną w plastry. Smacznego!
Rolada Eli z żółtego sera
Drobno pokrojone pieczarki i cebulę przesmażyć na maśle.
Rolada Eli z żółtego sera
Do przesmażonych pieczarek dodać serki topione i wymieszać.
Rolada Eli z żółtego sera
Miękki roztopiony ser rozwałkować na duży prostokąt.
Rolada Eli z żółtego sera
Zwinąć roladę,przekroić na pół izawinąć w folię spożywczą.

Tagi:

sery ser rolada