Sposób przygotowania:
Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskimI
Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy.
II
Liście kapusty parzymy gorącą wodą i rozkładamy obok siebie żeby lekko nachodziły na siebie.
III
Na środku kapusty wzdłuż układamy połowę mięsa
IV
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser również ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy z marchewką. Układamy warstwę na mięsie.
V
Przykrywamy pozostałym mięsem i zawijamy liście kapusty na górę, przykrywając mięso tak żeby wyszła nam rolada.
VI
Owijamy w folię aluminiową i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 °C .
VII
Po upieczeniu kroimy w plastry i polewamy rozgrzanym sosem meksykańskim
Gotowe.