Sposób przygotowania:
Boczek rolowany pieczony na cebuli
Boczek myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przecinamy mięso w poprzek na dwie równe części.
Do miski wlewamy olej, dodajemy musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Smarujemy boczek od wewnątrz marynatą, ciasno go rolujemy i obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim. Następnie nacieramy marynatą również z zewnątrz.
Wkładamy mięso pod przykryciem do lodówki na 24 godziny, aby się zamarynowało.
Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry. Układamy je na dnie w dwóch naczyniach żaroodpornych, a na nich kładziemy mięso. Przykrywamy szczelnie wierzch folią aluminiową. Pieczemy przez 1 godzinę i 50 minut w temperaturze 180 stopni. Na 10-15 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby mięso się zarumieniło.
Smacznego
Do miski wlewamy olej, dodajemy musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Smarujemy boczek od wewnątrz marynatą, ciasno go rolujemy i obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim. Następnie nacieramy marynatą również z zewnątrz.
Wkładamy mięso pod przykryciem do lodówki na 24 godziny, aby się zamarynowało.
Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry. Układamy je na dnie w dwóch naczyniach żaroodpornych, a na nich kładziemy mięso. Przykrywamy szczelnie wierzch folią aluminiową. Pieczemy przez 1 godzinę i 50 minut w temperaturze 180 stopni. Na 10-15 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby mięso się zarumieniło.
Smacznego
robaczek
biedroneczki