Sposób przygotowania:
Rolada jabłkowo-rabarbarowaKrok 1:
Owoce myjemy. Obieramy jabłka i usuwamy pestki. Kroimy w plasterki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rabarbar obieramy i siekamy. Rozrzucamy na jabłka. Całość oprószamy cynamonem.
Krok 2:
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i miksujemy aż cukier się rozpuści. Następnie stopniową dodajemy żółtka i mieszamy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy.
Krok 3:
Na owocach równomiernie rozprowadzamy ciasto. Pieczemy ok 25 - 30 minut w 180 stopniach. Gorące ciasto przekładamy na ściereczkę i zdejmujemy papier do pieczenia. Zwijamy w rulon. Zostawiamy do wystygnięcia.
Smacznego!