Sposób przygotowania:
Piegus z rabarbarem
W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i makiem. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, dokładnie po każdym miksując. następnie dodać połowę mleka i połowę suchych składników, zmiksować, dodać resztę i ponownie dokładnie zmiksować.
Przelać do tortownicy o średnicy 23cm (wyścielonej papierem), wyrównać. Umyty rabarbar pokroić w kawałki, posypać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45-50 minut.
Ciasto można oprószyć cukrem pudrem.
Przelać do tortownicy o średnicy 23cm (wyścielonej papierem), wyrównać. Umyty rabarbar pokroić w kawałki, posypać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45-50 minut.
Ciasto można oprószyć cukrem pudrem.