lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Rolada kajmakowo-bezowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rolada kajmakowo-bezowa :-)

Rolada kajmakowo-bezowa

Składniki:

Rolada kajmakowo-bezowa

 

  • 3 jaja
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 26 dag masła
  • puszka masy kajmakowej
  • małe opakowanie bez
  • 2 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Rolada kajmakowo-bezowa
Z cukru i białek ubij pianę dodaj do niej żółtka oraz mąkę.Ciasto wylej na blachę do pieczenia i piecz 15 minut w temperaturze 180 st.Masę kajmakową utrzyj z miękkim masłem,dodaj do tego sproszkowaną żelatynę oraz pokruszone bezy.3/4 masy posmaruj placek który zwiń w roladę.Pozostałą częścią masy posmaruj wierzch rolady.Ciasto włóż na chwilę do lodówki do stężenia.

Tagi:

beza bezy rolada