blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Rolada kawowa dla smakoszy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawdę polecam!

Rolada kawowa dla smakoszy

Składniki:

Rolada kawowa dla smakoszy

 

  • Biszkopt:
  • 100 g migdałów
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • cukier puder do posypania

 

  • Krem:
  • 250 g śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • łyżka cynamonu

Sposób przygotowania:

Rolada kawowa dla smakoszy
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć. Żółtka z cukrem ubić na puszystą masę, dodać migdały i kawę. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami. Masę wyłożyć na przygotowaną blachę. Piec 10-12 min w temp. 200° C. Przygotować krem: kawę rozpuścić w 2 łyżkach wody. Śmietanę ubić z cukrem, dodać cynamon i kawę. Krem równo rozsmarować na biszkopcie.Ciasto zwinąć w roladę, schłodzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.