kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Rolada kokosowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubię robić ciasta bez pieczenia - oszczędzają czas i prąd.

Rolada kokosowa

Składniki:

Rolada kokosowa

 

  • 30 dag pokruszonych ciastek
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szkl cukru
  • łyżka masła
  • masa kokosowa:
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • 10 dag kokosu

Sposób przygotowania:

Rolada kokosowa
Rozdrobnione ciastka wymieszać z kakao, odstawić. Zagotować w rondelku 1/2 szkl wody z cukrem i masłem, mieszać, aż się rozpuści. Lekko przestudzić, zalać pokruszone ciastka, wymieszać i odstawić Masa kokosowa: margarynę utrzeć na puszysty krem z cukrem pudrem, dodać kokos, wymieszać dokładnie. Masę kakaową wyłożyć na płacie folii, rozwałkować przez drugą folię. Posmarować masą kokosową, zwinąć roladę, całość zawinąć w folię, wstawić na godzinę do lodówki.