kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Rolada kolorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Krem: Mąkę wymieszać z mlekiem, mieszając gotować aż masa

Rolada kolorowa

Składniki:

Rolada kolorowa

 

  • biszkopt na roladę dowolny przepis 1 sztuka

 

  • krem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada kolorowa
zgęstnieje. Wystudzić, utrzeć z masłem letnią masę. Krem podzielić na dwie porcje do jednej dodać kakao, cukier puder 4 łyżki - wymieszać, a do drugiej cukier puder 2 łyżki i cukier waniliowy. Biszkopt rozwinąć i posmarować najpierw ciemnym kremem a na trochę kremu jasnego, i zwiń ciasto. Resztą kremu posmaruj ciasto i posyp wiórkami wymieszanymi z odrobiną kakao. Ochładzaj ciasto w lodówce.