Sposób przygotowania:
Rolada malinowaBiszkopt przygotowujemy zgodnie z przepisem: https://gotujmy.pl/biszkopt-pod-rolade,przepisy,102930.html
Po upieczeniu biszkopt należy położyć na papierze sniadaniowym i gorący zwinąć w rulon.
Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie wolnym strumieniem wlewamy letnią galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklance wody. Ubitą śmietanę wykładamy na biszkopt i posypujemy malinamy, czekamy trochę (nawet do pół godziny), aż śmietana nieco stężeje (ale nie całkiem!) i zwijamy roladę.
maliny rozcieramy łyżką razem z dodatkiem 3 łyżek cukru, dolewamy wodę i nastawiamy na gaz, po zagotowaniu dodajemy zelatynę oraz do sładzamy do smaku i mieszamy. Po wychłodzeniu wstawiamy na chwile do zamrażalinika i stężałą polewę wylewamy na roladę, po czym dekorujemy ją malinami. Trzymamy w ldówce