ewusia221

ewusia221

Kucharz
[Przepisów: 13]

Rolada orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszna roladka na każdą okazję.

Rolada orzechowa

Składniki:

Rolada orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada orzechowa
Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy dodająć orzechy i pianę z białek.Na blachę położyć papier pergaminowany lub folię aluminowaną posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić przygotowaną masę.W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut(zbyt długio pieczona może sie przy rolowaniu złamać).Wystudzony płat wyjąć z blachy,posmarować bitą śmietaną i ostrożnie zwinąć w roladą ( czynność ta wymaga pewnej i dużej wprawy).Wierzch można polać polewą czekoladową i ozdobić bitą śmietaną i kawałkami orzechów

Tagi:

rolada