Sposób przygotowania:
Orzechowo - czekoladowy przekładaniecETAP 1:
Składniki suche na ciasto czyli mąkę, cukier puder, zmielone orzechy i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Jajko roztrzepać widelcem. Wymieszać z mlekiem i olejem. Przelać do składników suchych i wymieszać. Ciasto przelać do foremki silikonowej o wymiarach 6x16 cm i upiec w mikrofali. U mnie moc 750 W i czas ok. 2,5 minuty. Ciasto wyjąć i wystudzić. Przekroić na trzy blaty.
Szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, cukier, kakao i mąkę. Wlać do gotującego się mleka i mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Do gorącego dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia. Budyniem przełożyć ciasto. U mnie trochę budyniu zostało. Można go dać jeszcze na wierzch. Ciasto schłodzić.
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę. Posmarować wierzch i boki ciasta i ponownie schłodzić w lodówce.
Pokroić na plastry.