Sposób przygotowania:
Rolada owocowa
Żółtka oddzielić od białek.
Ubić białka na sztywną pianę, a następnie dodawać cukier i po jednym żółtku. Ubić i wymieszać na końcu z mąką.
Piec na wyłożonej papierem do pieczenia formie około 15 minut w temperaturze 180 C, ostudzić.
2 galaretki rozpuścić w szklance wody z 3 łyżkami cukru, odstawić, aby ostygła.
Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, a potem dodać ostudzone, tężejące rozpuszczone galaretki.
Trochę kremu zostawić do dekoracji wierzchu ciasta, a resztę wyłożyć na placek, gdzie dodatkowo na jeden bok placka położyć owoce lub dżem i zwinąć w roladę.
Ubić białka na sztywną pianę, a następnie dodawać cukier i po jednym żółtku. Ubić i wymieszać na końcu z mąką.
Piec na wyłożonej papierem do pieczenia formie około 15 minut w temperaturze 180 C, ostudzić.
2 galaretki rozpuścić w szklance wody z 3 łyżkami cukru, odstawić, aby ostygła.
Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, a potem dodać ostudzone, tężejące rozpuszczone galaretki.
Trochę kremu zostawić do dekoracji wierzchu ciasta, a resztę wyłożyć na placek, gdzie dodatkowo na jeden bok placka położyć owoce lub dżem i zwinąć w roladę.