zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Owocowa rolada

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś proponuję Wam szybką roladę z owocami. Owoców w tym roku jest mnóstwo bo obrodziły, więc można je wykorzystać do słodkich wypieków. Polecam więc upiec takie słodkości.

Owocowa rolada Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Owocowa rolada

 

Sposób przygotowania:

Owocowa rolada
Przygotować głęboką blachę z wyposażenia piekarnika i wyłożyć ją papierem do pieczenia.

Przygotować owoce a potem wyłożyć je do blachy.

Oprószyć je mąką.

Ubić białka z cukrem i dodając po jednym żółtku dalej mieszać masę.

Porcjami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać.

Ciasto wyłożyć na owocach i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

Po upieczeniu ciasta wyjąć blachę z piekarnika, rozłożyć ściereczkę a także drugą blachę i obrócić całość.

Zdjąć papier i zwinąć w ściereczkę roladę, wystudzić.

Odwinąć roladę i posypać cukrem pudrem.
Owocowa rolada
na dno blaszki wysłożyć przygotowane owoce
Owocowa rolada
na owocach rozsmarować przygotowane ciasto biszkoptowe
Owocowa rolada
roladę po upieczeniu zwinąć i wystudzić a potem posypać pudrem