Sposób przygotowania:
Owocowa rolada
Przygotować głęboką blachę z wyposażenia piekarnika i wyłożyć ją papierem do pieczenia.
Przygotować owoce a potem wyłożyć je do blachy.
Oprószyć je mąką.
Ubić białka z cukrem i dodając po jednym żółtku dalej mieszać masę.
Porcjami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać.
Ciasto wyłożyć na owocach i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Po upieczeniu ciasta wyjąć blachę z piekarnika, rozłożyć ściereczkę a także drugą blachę i obrócić całość.
Zdjąć papier i zwinąć w ściereczkę roladę, wystudzić.
Odwinąć roladę i posypać cukrem pudrem.
Przygotować owoce a potem wyłożyć je do blachy.
Oprószyć je mąką.
Ubić białka z cukrem i dodając po jednym żółtku dalej mieszać masę.
Porcjami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać.
Ciasto wyłożyć na owocach i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Po upieczeniu ciasta wyjąć blachę z piekarnika, rozłożyć ściereczkę a także drugą blachę i obrócić całość.
Zdjąć papier i zwinąć w ściereczkę roladę, wystudzić.
Odwinąć roladę i posypać cukrem pudrem.
redakcja