eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kupiłam schab do faszerowania i był przy nim duży warkocz z którego przygotowałam roladę czosnkowo paprykową.

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa

Składniki:

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa

mięso

  • 500 g warkocza ze schabu

pozostałe składniki

  • 6 dużych ząbków czosnku
  • 1 czubata łyżka słodkiej papryki
  • ostra papryka do smaku
  • sól do smaku
  • olej do posmarowania blaszki

Sposób przygotowania:

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa

przygotowanie składników

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa
Na talerzyku przygotować sostrą.ól, paprykę słodką i

Przygotować przyprawy :paprykę słodką, ostrą, sól i wymieszać.

przygotowanie składników cd

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa
Obrany z łupinek czosnek przecisnąć przez praskę.

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie składników cd

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa

Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozciąć mięso na płaski płat i rozbić tłuczkiem.

przygotowanie rolady

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa
Przeciśnięty czosnek rozsmarować na mięsie.

Na mięsie rozsmarować przeciśnięty czosnek.

przygotowanie rolady cd

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa

Na mięsie z czosnkiem rozsypać 2/3 papryki z solą.

przygotowanie rolady cd

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa

Mięso ciasno zwinąć i obwiązać bawełnianymi,białymi nićmi kuchennymi.

przygotowanie rolady cd

Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowa

Roladę obtoczyć w pozostałej papryce z solą. Blaszkę posmarować olejem, ułożyć roladę i przykryć folią aluminiową.

Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C piec roladę 40 minut.

Usunąć folię i piec jeszcze aż rolada się zrumieni. Z gotowej rolady usunąć nici. Smacznego!