Sposób przygotowania:
Rolada schabowa Eli czosnkowo paprykowaprzygotowanie składników
Przygotować przyprawy :paprykę słodką, ostrą, sól i wymieszać.
przygotowanie składników cd
Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozciąć mięso na płaski płat i rozbić tłuczkiem.
przygotowanie rolady
Na mięsie rozsmarować przeciśnięty czosnek.
przygotowanie rolady cd
Na mięsie z czosnkiem rozsypać 2/3 papryki z solą.
przygotowanie rolady cd
Mięso ciasno zwinąć i obwiązać bawełnianymi,białymi nićmi kuchennymi.
przygotowanie rolady cd
Roladę obtoczyć w pozostałej papryce z solą. Blaszkę posmarować olejem, ułożyć roladę i przykryć folią aluminiową.
Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C piec roladę 40 minut.
Usunąć folię i piec jeszcze aż rolada się zrumieni. Z gotowej rolady usunąć nici. Smacznego!
gusia1000