Sposób przygotowania:
Rolada schabowa z mięsem mielonym
Schab umyć, osuszyć i rozciąć go nożem spiralnie tak,, by powstał płat ok 2cm.
delikatnie mięso rozbijamy i posypujemy delikatnie solą, pieprzem i słodką papryką.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę większą.
Na patelni rozgrzać masło,dodać cebulę, paprykę i przesmażyć razem.
Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, cebule przesmażoną z papryką, sól, pieprz i wszystko razem wyrabiamy.
Na przygotowany płat mięsa rozłożyć farsz, rozsmarować równo i zwinąć w rulon.
Następnie związać w kilku miejscach nicią, by sie nie rozwinął.
Roladę układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st C na ok 90 minut.
po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.
delikatnie mięso rozbijamy i posypujemy delikatnie solą, pieprzem i słodką papryką.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę większą.
Na patelni rozgrzać masło,dodać cebulę, paprykę i przesmażyć razem.
Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, cebule przesmażoną z papryką, sól, pieprz i wszystko razem wyrabiamy.
Na przygotowany płat mięsa rozłożyć farsz, rozsmarować równo i zwinąć w rulon.
Następnie związać w kilku miejscach nicią, by sie nie rozwinął.
Roladę układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st C na ok 90 minut.
po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.