Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Rolada schabowa z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolada schabowa faszerowana mięsem mielonym. Może być podawana jako dodatek do chleba zamiast wędlin..

Rolada schabowa z mięsem mielonym

Składniki:

Rolada schabowa z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Rolada schabowa z mięsem mielonym
Schab umyć, osuszyć i rozciąć go nożem spiralnie tak,, by powstał płat ok 2cm.

delikatnie mięso rozbijamy i posypujemy delikatnie solą, pieprzem i słodką papryką.

Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę.

Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę większą.

Na patelni rozgrzać masło,dodać cebulę, paprykę i przesmażyć razem.

Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, cebule przesmażoną z papryką, sól, pieprz i wszystko razem wyrabiamy.

Na przygotowany płat mięsa rozłożyć farsz, rozsmarować równo i zwinąć w rulon.

Następnie związać w kilku miejscach nicią, by sie nie rozwinął.

Roladę układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st C na ok 90 minut.

po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.