Sposób przygotowania:
Naleśniki z kurkumą z serkiem z rodzynkami
Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier, sól, dodać jajka, wlać mleko, wodę gazowaną i olej, trzepaczką wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec wsypać kurkumę i wymieszać, odstawić na 30 minut miskę przykrytą talerzem.
Patelnię naleśnikarkę 22 cm posmarować raz olejem i rozgrzać mocno, ciasto naleśnikowe wymieszać i wlać porcję chochelką na patelnię. Smażyć na złocisto z 2 minuty z każdej strony na średnim ogniu, usmażone odkładać na talerz.
Ser z wiaderka wyłożyć do miski, wsypać odcedzone na sitku rodzynki, wymieszać łyżką.
Na każdy naleśnik dać porcję serka i rozsmarować łyżką, naleśniki składać na pól i jeszcze raz na pół.
Patelnię naleśnikarkę 22 cm posmarować raz olejem i rozgrzać mocno, ciasto naleśnikowe wymieszać i wlać porcję chochelką na patelnię. Smażyć na złocisto z 2 minuty z każdej strony na średnim ogniu, usmażone odkładać na talerz.
Ser z wiaderka wyłożyć do miski, wsypać odcedzone na sitku rodzynki, wymieszać łyżką.
Na każdy naleśnik dać porcję serka i rozsmarować łyżką, naleśniki składać na pól i jeszcze raz na pół.