Sposób przygotowania:
Rolada serowa Eli
Ser włożyć do woreczka do pieczenia,szczelnie zamknąć(wypuścić całe powietrze),włożyć do gorącej wody(nie gotować) i zostawić tak długo,aż cały ser będzie miękki.Potarte na grubym tarle pieczarki i posiekaną drobno cebulę przesmażyć na odrobinie oleju,przyprawić solą i pieprzem.Do ciepłych pieczarek dodać pokrojone serki i dokładnie wymieszać.Miękki żółty ser wyjąć z worka i rozwałkować na duży prostokąt,nie za cienki.Posmarować farszem pieczarkowym,zostawiając wzdłuż górnego,dłuższego brzegu pasek 2 cm bez farszu.Roladę zwijać dość ciasno od dłuższego brzegu.Owinąć folią spożywczą i powystudzeniu przechowywać w lodówce.Podawać z lodówki pokrojoną w plastry.Smacznego!
basaii
góralka