mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Rolada serowa z jajkiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rolada serowo jajeczna idealna na kanapki

Rolada serowa  z jajkiem i szczypiorkiem

Składniki:

Rolada serowa z jajkiem i szczypiorkiem

 

  • 50 dag żółtego sera w kawałku
  • 0,5 kostki masła
  • 2 serki topione kremowe
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rolada serowa z jajkiem i szczypiorkiem
W garnku zagotować wodę , taką ilość aby kostka sera po włożeniu była cała przykryta . Gdy woda będzie zagotowana wkładamy ser i zostawiamy na około 30 -40 minut. Serki topione wrzucamy do miski i dodajemy miękki masło ucieramy , jaka siekamy w kosteczkę , szczypiorek myjemy i również siekamy . Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy do smaku sola i pieprzem . Ser wyciągamy z garnka i rozwałkujemy , dość szybko na ser wykładamy farsz i zwijamy w roladę , zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na noc .