Sposób przygotowania:
Rolada szpinakowa
Przygotowujemy wszystkie składniki. Szpinak najlepiej jak kilka h przed robieniem zostanie wyjęty z zamrażalki. Szpinak wrzucamy do garczka i gotujemy na małym ogniu az woda odparuje. Następnie doprawiamy do smaku (wegetą,czosnkiem, sol i pieprz). Najlepiej jeśli szpinak będzie pikantny. Gotujemy ok 10-15 minut i odstawiamy do wystygnięcia. Cebule kroimy w drobna kostkę i szklimy na złoty kolor. Wystudzamy. Do ostudzonego szpinaku dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy szpinak delikatnie mieszając łyżką. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 minut. Serki mieszamy z cebulą. Na ostudzony szpinak wykładamy serek z cebula ana to łososia. Zwijamy i obwijamy folia aluminiową i wkładamy do lodówki na 2-3 h. Po upływie czasu kroimy w plastry o szerokości ok 1 cm. Smacznego.