Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Rolada szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pożywna i sycąca rolada ze szpinakiem

Rolada szpinakowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada szpinakowa

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
  • 2 cebule
  • 10 sztuk pieczarek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • 1 łyżeczka śmietany
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Rolada szpinakowa
Szpinak rozmrozić. Cebule obrać i opłukać. Pokroić w kosteczkę i zasmażyć. Pieczarki obrać i opłukać. Pokroić w kosteczkę dodać do cebuli. Podsmażyć a następnie wrzucić szpinak. Chwilkę podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać serek topiony. Wymieszać. Pod koniec dodać śmietanę i wymieszać. Szpinak ostudzić. Ciasto francuskie rozwałkować. Wyłożyć po całości masę szpinakową. Zwinąć w rulon. Wstawić do piekarnika na ok 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pokroić.
Rolada szpinakowa
Cebulę obrac i pokroić w kosteczkę,zasmazyć
Rolada szpinakowa
Pieczarki umyc i pokroić w kosteczkę,zasmazyć
Rolada szpinakowa
Na patelni z cebulą i pieczarkami wrzucić szpinak
Rolada szpinakowa
Wszystko zasmazyć dodając serek topiony i śmietanę