Sposób przygotowania:
Rolada szpinakowa
Szpinak rozmrozić. Cebule obrać i opłukać. Pokroić w kosteczkę i zasmażyć. Pieczarki obrać i opłukać. Pokroić w kosteczkę dodać do cebuli. Podsmażyć a następnie wrzucić szpinak. Chwilkę podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać serek topiony. Wymieszać. Pod koniec dodać śmietanę i wymieszać. Szpinak ostudzić. Ciasto francuskie rozwałkować. Wyłożyć po całości masę szpinakową. Zwinąć w rulon. Wstawić do piekarnika na ok 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pokroić.
![Rolada szpinakowa Rolada szpinakowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-szpinakowa-214997.jpg)
![Rolada szpinakowa Rolada szpinakowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-szpinakowa-214998.jpg)
![Rolada szpinakowa Rolada szpinakowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-szpinakowa-214999.jpg)
![Rolada szpinakowa Rolada szpinakowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-szpinakowa-215000.jpg)