Sposób przygotowania:
Indycza rolada szpinakowa Eli
5 dkg sera zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Szpinak rozmrozić,odparować,doprawić solą,pieprzem,gałką muszkatołową,czosnkiem granulowanym,dodać potarty ser,wymieszać i ostudzić.Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozciąć na prostokątny płat.Mięso zbić lekko tłuczkiem.Resztę sera i szynkę pokroić w plastry.Na płacie mięsa rozłożyć szynkę (zostawiając z jednej strony 5 cm wolnego mięsa),na nią ułożyć ser i posmarować szpinakiem.Mięso zwinąć ciasno w roladę i ściśle obwiązać grubą nicią kuchenną.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć.Do rolady dodać przyprawy:do drobiu,paprykę,chilli,pieprz,sól,podlać wodą i dusić do miękkości.W razie potrzeby podlewać wodą.Gotową roladę wyjąć na półmisek i chwilę odczekać.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Z rolady zdjąć nici i pokroić ją w grubsze plastry.Sos podać osobno w sosjerce.Smacznego!
Ja podałam roladę z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
Ja podałam roladę z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
Sarenka
msewka
Podpisuję się pod tym komentarzem obiema łapkami.
Natala1210
Śliweczka