Sposób przygotowania:
Rolada waflowa z kremem
Między dwa wafle włożyć wilgotną ściereczkę, lub ręcznik papierowy lekko zamoczony i pozostawić, aż wafle zrobią się lekko gumowe. Galaretkę malinową przygotować w 1 szklance wody i pozostawić do zastygnięcia. Dwa wafle pokruszyć drobno. 12 łyżek mleka zagotować i dodać wiórki kokosowe, chwile mieszać. Pozostawić do przestygnięcia. Margarynę zmiksować na puszystą masę, dodać cukier oraz po łyżce masy kokosowej, a następnie cukier waniliowy. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i kakao, do gotującego dodać pokruszony andrut i wymieszać, aż zgęstnieje. Gorącą masę nakładać na wafle, a następnie nakładać masę kokosową. Galaretkę pokroić w paski i ułożyć z kraja wafla. Zwinąć roladę. Roladę dodatkowo owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce. Smacznego !!
Sarenka
A.B.
Natala1210
Netka
Halny
kasiular
IwonaM
a czy zrobiła Pani dwie rolady ?
Z przepisu wychodzą dwie rolady - zaznaczyłam to przy opisie do zdjęcia.
kasiular