Sposób przygotowania:
Rolada wieprzowo-indycza z marchewką i pieczarkamiRolada
Mięso myjemy,osuszamy.Rozcinamy na kształt prostokąta. Delikatnie rozpijamy. Nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki,najlepiej na całą noc.
Farsz pieczarkowo-marchewkowy:
Pieczarki, marchew, oczyszczamy, myjemy. Kroimy na plasterki.
Cebulę kroimy w piórka, przesmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pozostałe warzywa, przyprawiamy i dusimy ok.15 min.
Farsz indyczy:
Mięso przekładamy do miski,dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy.
Formowanie rolady:
Na płacie mięsa układamy farsz mięsny i warzywny. Zwijamy roladę, obwiązujemy nicią kuchenną.
Roladę przekładamy do brytfanny, podlewamy 1 szkl. wody i pieczemy ok.100 min w temp. 170 stopni.
Podajemy na gorąco lub na zimno jako dodatek do kanapek.