Sposób przygotowania:
Rolady wieprzowe Eli z kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem,ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Do kaszy dodać jajko,chrzan,musztardę,2 ząbki czosnku obrane,przeciśnięte przez praskę,doprawić solą,pieprzem i wymieszać. Ogórki konserwowe pokroić wzdłuż na ćwiartki. Cebule obrać z łupinek. Jedną cebulę pokroić w piórka,drugą posiekać. Kiełbasę chorizo pokroić w długie słupki. Karkówkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 6 plastrów. Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Kaszę jaglaną rozsmarować na płatach mięsa. Na każdym płacie rozłożyć cebulę,kiełbasę chorizo i ogórki konserwowe, Zwijać ciasno każdą roladę i owinąć białą,bawełnianą nicią kuchenną. Resztę czosnku obrać i przecisnąć przez praskę. W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron. Do rolad dodać posiekaną cebulę,czosnek,sól i pieprz. Rolady smażyć jeszcze aż cebula się lekko zrumieni. Mięso podlać wodą i dusić około 45 minut,aż rolady będą miękkie. Co jakiś czas podlewać wodą. Miękkie rolady wyjąć z sosu,lekko przestudzić i usunąć nici. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować. Rolady ułożyć na półmisku. Sos podawać w sosjerce. Smacznego!