Sposób przygotowania:
Rolada kanapkowa z szynkowara
Schab myjemy i nacinamy w dwóch miejscach tak by zrobić jak największego kotleta. Oprószamy go przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem z każdej strony, delikatnie rozbijamy. Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy lekko posolone. Na płat schabu wykładamy usmażone pieczarki oraz rozbitą pierś z kurczaka. Całość zwijamy w roladę. Okręcamy dookoła sznurkiem spożywczym. Kropimy olejem, posypujemy pozostałymi przyprawami i posiekanym czosnkiem. Zostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. Po leżakowaniu w lodówce, wkładamy do szynkowara, zamykamy i gotujemy w garnku z wodą (ma jej być tyle, bo dosięgała do 2/3 szynkowara) Po zagotowaniu gotujemy jeszcze 1,5h, a następnie odkładamy do przestygnięcia.