Sposób przygotowania:
Rolada winiowa
Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody ciepłej, odstawić, aby ostygła. Żółtka utrzeć z 3/4 cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę i mąkę ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec pozostały cukier. Mąkę z proszkiem i pianę połączyć delikatnie z masą żółtkową. Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem, przełożyć ciasto. Piec 15 minut w temp. 200 stop. C. Wiśnie osączyć z kompotu wraz z wiśniówką dodać do galaretki, wymieszać. Ściereczkę posypać cukrem, wyłożyć na nią ciasto, zrolować, ostudzić. Polewę czekoladową przygotować według przepisu na opakowaniu. Ciasto rozwinąć posmarować kremem wiśniowym, ponownie zrolować, polać polewą, posypać wiórkami kokosowymi